NBC Promo(2): Van Kampen en Van der Hoeven begonnen aan match

De match tussen Robin van Kampen en David van der Hoeven is inmiddels twee maanden onderweg. Deze partijen worden live uitgezonden op de hoofdpagina van de website van de ICCF.

In Robins witpartij koos David voor het Slavisch en Robin voor de "Slow Slav" met 4.e3. David speelde hierop de variant met 4..Lg4. Dit is een populaire variant in het bordschaak, maar wordt bij het correspondentieschaak niet zo vaak gespeeld. In deze variant probeert wit het loperpaar te pakken, het centrum te controleren en op termijn e3-e4 door te zetten, terwijl zwart ook een goede controle over het centrum heeft en op verschillende manieren tegenspel kan creëren. We gaan zien of Robin met een plusje uit de opening kan komen.

In Davids witpartij zien we de Botwinnikvariant. Dit heeft een zeer solide reputatie bij het correspondentieschaak en loopt hier regelmatig uit tot een bekende remise. Zwart rokeert normaal gesproken lang en opent het centrum met ..c5. Zwart heeft vervolgens een gevaarlijke pionnenmeerderheid op de damevleugel, terwijl de witte h-pion maar lastig te stoppen is. Dit kan dan leiden tot een spannende wedren. Ik ben benieuwd of David wat nieuws heeft bedacht en het Robin hier lastig kan maken.

Zie ook mijn vorige artikel over deze match.

Zelf correspondentieschaken? Dat kan! Zie de handleiding en meer informatie op de site van de NBC.

FIDE-IM’s en GM’s hoeven geen contributie te betalen en worden verzocht contact op te nemen met de NBC of mij indien ze ook in zo’n match geïnteresseerd zijn.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.