Open Brasschaat – 3e ronde: Gieben blijft ongeslagen

Het eerste avondje schaken binnen het kader van deze editie van de Open Brasschaat zit erop, waarna er nog een kopgroep van twaalf ongeslagen deelnemers overgebleven is. GM Erik van Doel gaat daarbij voorop na een overwinning op de Russische WIM Anna Styazhkina.

Een andere Nederlander in deze kopgroep is Stefan Colijn van De Pion Roosendaal. GM Sergey Kasparov uit Wit-Rusland en de Tsjech IM Ciril Ponizil maken het kwartet buitenlanders in de kopgroep compleet, die verder uit Belgen bestaat. Waaronder FM Daniel Sadkowski, die Vincent Oudewaal verslagen heeft.

De Gesloten Siciliaans die bij de partij van Stijn Gieben op het bord komt is een boeiende partij. Een felle strijd om veld d4 wordt uiteindelijk geneutraliseerd met 21.c3, waarna andere verzwakkingen met succes geneutraliseerd worden. Tot en met het verschalken van een zwarte pion die de zesde rij weet te bereiken. Deze staat daar terwijl de seconden naar de eerste tijdcontrole voor Stijn wegtikken. Maar als de veertigste zet dan bereikt is, valt deze pion en komen beide spelers remise overeen. De partij is via de live-borden te zien, maar is ook op de site van de Haagse Schaakbond weergegeven als Partij van de Dag.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.