Open Brasschaat – 6e ronde: Van den Doel en Hovhannisyan blijven niet te verslaan

De strijd tussen de twee koplopers eindigt onbeslist, wanneer ze na zeventien zetten de vrede tekenen. Op bord twee en drie volgen vechtremises. Waaronder het schaakbeton dat op bord 3 in de strijd tussen Stefan Colijn en FM Daniel Sadkowski gegoten is, waardoor er geen aansluiter komt bij de score van 5½ van GM Erik van den Doel en IM Mher Hovhannisyan. Wel is er een achttal volgers met vijf punten in een toernooi waar nog drie punten gescoord kunnen worden.

Een van de volgers met vijf punten is FM Daniel Sadkowski, clubgenoot en teamgenoot van Vincent Oudewaal bij ksk Deurne, een vereniging die met acht leden vertegenwoordigd is op dit toernooi.

Stijn Gieben boekt zijn vierde overwinning in dit toernooi en staat weer op een score van 75 procent. Vincent Oudewaal houdt Tamer Ismail, clubgenoot bij ksk Deurne en jeugdkampioen van Vlaanderen onder 14 jaar, op remise.

Partij van de Dag is de Scheveninger-strijd op bord 4, waarbij Stefan Docx zich met een overwinning op Fabian Miesen omhoog gespeeld heeft naar een derde plaats. Op een halfje achter het leidende duo. De leerzame zetten manoeuvres van de partij tussen Erik van den Doel en Mher Hovhannisyan waren al verwerkt en blijven als tweede partij in deze publicatie staan.

Informatie op hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.