16e D'Escacs de Sants – slotronde: IM Ducarmon beste Nederlander, scoort GM-norm

Met het afsluiten van de maand augustus zit ook de zestiende editie van het schaaktoernooi van de Sants erop. Braziliaans grootmeester Alexandr Fier wint het toernooi ongedeeld. IM Quinten Ducarmon sluit het toernooi af met een overwinning op een Peruaanse Fidemeester, passeert daarmee IM David Klein en is met een score van 7½ punten de beste Nederlander. Bovendien scoort hij een GM-norm.

Ook Ilias van der Lende en Onno van Keulen weten hun toernooi met een overwinning af te sluiten.

De meest rendabele Vlamingen spelen in groep B, waar Jan Londers van Leuven Centraal en Lino Hiel van schaakkring Oude God zes punten scoren. Heidi de Swert behaalt een score van 4½ punten en eindigt 74 plaatsen hoger dan haar paringsnummer: op de 168e plaats.

Informatie op de HSB-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.