Winschoter schaakvereniging Van der Linde honderdveertig jaar

Schaakvereniging Van der Linde bestaat op 4 oktober aanstaande 140 jaar. Zij behoort daarmee tot de oudste schaakclubs van Nederland. Om deze eerbiedwaardige leeftijd perspectief te geven: naamgever Antonius van der Linde heeft nog een correspondentiepartij gespeeld met de schrijver Multatuli (van ‘Max Havelaar’)!

Deze verjaardag gaat gevierd worden met een toernooi en buffet voor leden en oudleden in Hotel Royal York te Winschoten. Burgemeester Pieter Smit en wethouder Bard Boon zijn bereid gevonden de dag te openen, en voorzitter én clubhistoricus Titus Ensink zal hen daarbij terug in de tijd voeren, en hun daarbij ook het eerste exemplaar overhandigen van zijn boek: Uit het noorden de kracht!

Want Ensink heeft het jubileum luister bijgezet door de fascinerende geschiedenis van onze club te boekstaven. Kleurrijke persoonlijkheden spelen hierin een rol, zoals de voornoemde Van der Linde, een baanbrekend schaakhistoricus wiens levenspad echter met ruzies en conflicten geplaveid was, de Winschoter huisarts Tresling, die vermaardheid verwierf als bestrijder van destijds nog grote epidemieën van cholera en mazelen, en de marskramer Levi Benima, waarschijnlijk de sterkste schaker ooit van deze club. Hij werd tweemaal Nederlands kampioen en kon goed meekomen met de wereldtop.

De opening, waarbij de pers van harte is uitgenodigd, vindt plaats op

4 oktober, 10.45 uur, in Hotel Royal York, Stationsweg 21, 9671 AL Winschoten

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot:

Titus Ensink

0597 431531

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.