NOSBO in KNSB

De eerste ronde van de KNSB-competitie speelden alle 10 NOSBO-teams thuis. En met twee vlaggeschepen in de Meesterklasse dus een toer om te beslissen waar heen te gaan.

Sissa krijgt de landskampioen op bezoek. Leuk om te zien hoe ze het daar tegen doen, maar met kans op een afslachting. In het denksportcentrum nog drie wedstrijden. Sissa 2 speelt tegen Emanuel Lasker en dat kan een knaller worden. Immers beide teams hebben de hoogste rating in de klasse 3A en misschien wel de kampioenswedstrijd. Spassky’s tegen De Twee Kastelen hebben we de laatste jaren al vaker gezien. Altijd een wedstrijd om van te genieten. Voor een toeschouwer zijn blunders namelijk leuk. En als laatste Staunton de enige NOSBO-club in klasse 3B. Zal die nu eindelijk eens kampioen worden. Steeds top-3 is leuk, maar je wilt toch wel eens hoger spelen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.