Verrassing op verrassing in de NOSBO

De eerste ronde van de Promotieklasse gaf veel verrassende uitslagen te zien. Laten we beginnen met de op papier nummer 1 de nieuwe combinatie van Haren en Oostermoer. Die ging dik onderuit bij Leek. Haren/Oostermoer had een tweetal invallers, maar van de te verwachten gemiddeld 134 ratingpunten meer bleven er toch 82 over. Je zou zeggen genoeg, maar ratingpunten zegt niet altijd alles. En dat werd hier weer eens bewezen. Nieuwe speler Klinkhammer won aan bord 1 van Johan Scharft, maar hij was de enige winnaar aan de zijde van Haren/Oostermoer. Martien Visser verloor op bord 2 van Sander Westerlaan. Overige winnaars aan Leek-zijde waren Erwin Heijnen, Adrian Kuiper en Enrique Arriola.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.