4e Schaakrocknacht in Kerkrade

Het was een gezellige boel op de SchaakRockNacht waar standaard bier en bitterballen genuttigd worden en oordopjes verboden zijn. Op 10 okrober j.l. werd deze happening georganiseerd in Kerkrade door de Kerkraadse Schaak Vereniging en is inmiddels (dit was de 4e editie) een traditie geworden in de wijde omgeving. De waanzinnige combinatie van schaken en keiharde rockmuziek trekt elk jaar schakers aan die eens wat anders willen dan die eeuwige stilte. Die stilte wordt geweld aangedaan door DJ Nöl die telkens weer het onderste uit zijn platenkast haalt. En alsof de muziek niet voor voldoende afleiding zorgt wordt er ook nog tijdens de partijen een quiz gehouden waarbij men zo’n 20 vragen moet beantwoorden. En die vragen gaan natuurlijk over rockmuziek.

Er werden 17 ronden geschaakt (5 min.p.p.p.) en er waren 20 quizvragen. De winstpunten én de juiste oplossingen werden bij elkaar opgeteld. Na 17 ronden stonden Hans Dam en Karl Schubert aan kop met 14,5 winstpunten. Waarbij Hans de betere weerstandspunten had. Karl Schubert had echter 12 van de 20 vragen juist en Hans Dam slechts 11. Dus mag Karl zich winnaar van de SchaakRockNacht 2014 noemen.

Glenn Freer eindigde als 3e met 11.5 punten en 11 vragen goed, gevolgd door Marcel Winkels die 14 punten scoorde en 7 vragen goed beantwoordde.

De prijzenpot bestond uit, hoe kan het anders, rock-cd’s en dvd’s. Er waren ook prijzen voor niet-schakende toeschouwers die enkel aan de quiz deelnamen. De aanwezigen hebben aardig wat uurtjes (er werd begonnen om 21.00 uur) mogen genieten van de beste rockmuziek uit de jaren 60 tot heden, de laatste die-hards verlieten tegen 03.00 uur het lokaal, rifjes van Deep Purple spelend op de luchtgitaar…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.