IM Matthias Röder open Limburgs Snelschaakkampioen

Er vochten 56 schaakliefhebbers voor de titel. De schakers moesten middels voorronde en daarna finaleronde uitmaken wie 1e, 2e en 3e van elke finalegroep werd. De Duitser IM Matthias Röder en de Let FM Jesse Ingemars eindigden in de hoofdgroep gedeeld 1e.

Zoals ieder jaar dienen nummer 1 en 2 uiteindelijk nog 3 partijen te spelen. Degene die dan de meeste punten behaalt, mag zich kampioen noemen. Echter er werden 3 remises gerealiseerd. Beide schakers deden niet onder voor elkaar. Toen moest zelfs een 4e partij gespeeld worden.

Jesse mocht kiezen of hij wit of zwart wilde. Hij koos voor de zwarte stukken waarbij hij 1 minuut minder op de klok had maar aan remise genoeg had om zich winnaar te noemen. Echter Matthias wist deze partij uiteindelijk te winnen, daar hij koning en toren overhield in het eindspel tegen koning en pion. Zodoende behaalde hij de titel Open Limburgs snelschaakkampioen. Zelden tot nooit zo een spannende strijd mogen meemaken!!

De Belgische FM Jelle Sarrau van DJC won de titel Limburgs kampioen, omdat hij lid is van een Limburgse schaakvereniging. Hij eindigde gelijk met GM Felix Levin, maar Jelle had beter tegen Matthias Röder gespeeld. Hij had namelijk 1 partij gewonnen en 1 verloren, terwijl Felix beide partijen in de hoofdgroep van Röder verloren had.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.