Ronde 7: Nijboer neemt vrijaf, Umudova weet weer wat verliezen is

Als de organisatie geen vrije dagen beschikbaar stelt, dan doen we het toch zelf. Zo moeten Friso Nijboer en Krystian Kuzmicz erover gedacht hebben. Laat de concurrentie zich maar afbeulen, dan tanken wij wat energie bij voor het laatste weekend.

In twaalf zetten waren de mannen klaar. Friso houdt de eindzege in zicht en Krystian houdt nog een kansje op de felbegeerde GM-norm. En de remise doet zijn elo natuurlijk ook geen pijn.

De grootmeesterlijke concurrentie had het vandaag weer niet makkelijk. Dimitri Reinderman wist dan wel te winnen, er waren echt wel kansen voor Jan-Willem de Jong. 20. d4-d3 had gerust ingewisseld kunnen worden voor het beter plaatsen van een paard en het nemen op b2 wordt natuurlijk al decennialang veroordeeld. En wellicht geïnspireerd door het dameoffer van Stefan Kuipers gisteren, kwam JW hier ook mee. Maar goed was het niet. ‘Haarlem is nog ver’, haalde Dimi zuchtend Joop Zoetemelk aan die het geel nog naar Parijs moest brengen. Maar Dimitri ligt dan ook nog op de door Joop zo vaak gekoesterde tweede plaats.

Onze Oekraïense vriend Andrey Sumets probeerde het 82 zetten, maar kwam niet door de verdediging van Charles Monroy heen, ondanks twee pionnen meer. Dat had de ratingfavoriet vooral aan zichzelf te wijten. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.