Victor Schaakvierkampen, chess & art

Van vrijdag 7 t/m zondag 9 november organiseert Schaakvereniging Schaesberg de Victor Schaakvierkampen. Tegelijk met het schaaktoernooi start de expositie Dubbelschaak, een kunsttentoonstelling met schaken als thema. Toernooi en expositie vinden plaats bij Victor4art, Heerlerbaan 66 te Heerlen. Meer informatie kunt u vinden op www.schaakvierkampen.nl. Via deze site zijn de partijen van de invitatiegroepen live te volgen.

"En prise" door Joyce Weijers

Voor de open groepen van de Victor Schaakvierkampen worden groepen gemaakt op basis van de ratings. Daarnaast zijn er twee invitatiegroepen. In de Euregio-invitatiegroep spelen IM Tea Lanchava en FM Ivo Wantola uit Nederland, IM Christian Braun uit Duitsland (spelend voor Voerendaal) en FM Roel Hamblok uit Belgiƫ (spelend voor DJC Stein). Daarnaast is er een invitatiegroep van (oud-)kampioenen van Limburg, gesponsord door de Limburgse Schaakbond. Hierin spelen Henk Temmink (Limburgs kampioen 1986 & 1988), Tom Bus (Limburgs kampioen 2004), FM Jozef Simenon (Limburgs jeugdkampioen 2003, 2004 & 2006) en Ruud van Meegen (regerend Limburgs kampioen A-jeugd).

De expositie Dubbelschaak bestaat louter uit kunstwerken die speciaal voor deze tentoonstelling zijn gemaakt door twee kunstenaressen uit de regio, Elfie Hertog en Joyce Weijers. Het thema van alle werken is schaken. De tentoonstelling zal zich bevinden in de expositieruimte van Victor4art, een gerenommeerde expositieruimte op Heerlerbaan. Op zondag 9 november zal de expositie officieel worden geopend, aansluitend aan de prijsuitreiking van het toernooi. De kunstwerken zullen echter al tijdens het toernooi te bewonderen zijn.

De Victor Schaakvierkampen en de expositie Dubbelschaak zijn mogelijk dankzij de belangeloze inzet van de vrijwilligers van SV Schaesberg en door de medewerking van gastheer Victor4art, de Euregio Maas-Rijn, ISPW, APG, Tennisworld Landgraaf, Regtop Fysotherapie, Peter van Bruggen, De Iestied, Succes Studiebegeleiding, Fysiotherapie Jetten, Timmers & Timmers en enkele persoonlijke donateurs.

"Brainwaves" door Elfie Hertog

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.