Alexandre Dgebuadze wint geslaagde jubileum editie Laren Rapid toernooi 2014

De 10e editie van het Laren Rapid toernooi was weer erg geslaagd! Met 34 deelnemers ietsje minder dan vorig jaar maar aan gezelligheid en competitie geen gebrek.

Er werd flink gestreden achter de borden, maar het was wel snel duidelijk dat Grootmeester Alexandre Dgebuadze weinig weggaf aan zijn concurrentie, hij sleepte de toernooiwinst dan ook binnen met 6 uit 7. Knappe nummer 2 werd Diederic ‘t Hooft met evenveel punten maar minder W/SB punten. Hij werd gevolgd door Fred Slingerland (IM) met 5,5 punten, Piet Peelen (IM) met 5 punten. Peter Lombaers werd 5e met 5 punten. Deze 5 spelers vielen in de geldprijzen.

Omdat het een jubileum editie was kregen ook de nummers 6 tot en met 10 een prijs, in natura. Daarnaast worden er 3 ratingprijzen uitgedeeld: Ruben Piƫl kreeg die voor < 1800, Henk Plantfeber voor < 1700 en Hans Morsink voor < 1600. De jeugdprijs ging naar Dimitros Loutagotis. Er was ook een op te lossen schaakprobleem aanwezig, uit de goede inzendingen werden twee winnaars geloot die een prijs in natura mochten uitzoeken, het betrof Michel Tobar en Pieter Roggeveen. Ten slotte ging de poedelprijs naar Martin de Groot.

Op de website vindt u de totale rangorde, detailsuitslagen per ronde, het foto-album en enkele gepubliceerde video’s.

Alle deelnemers worden weer hartelijk bedankt voor hun deelname! Graag weer tot volgend jaar bij het Laren Dubbeltoernooi (Kroegsnelschaak en/of Rapid)!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.