Goed begin, zuur einde

Op de warmste 1 november ooit begon het goed voor het eerste, maar waren de druiven zuur aan het eind van de dag. Drie seizoenen terug sukkelden we jammerlijk uit de eerste klasse na vele van dit soort ‘net-niet-wedstrijden’, maar nu hebben we tenminste al twee punten op zak. Handhaving moet toch echt geen probleem zijn!

Maar wat begon het lekker tegen Zukertort — voor mij en het team. Na ongeveer drie kwartier stonden wel al met 1-0 voor! Voor één keer was ik de ‘Nam Kyoo van de 21e eeuw’, een titel die ik mezelf toedichtte omdat er enige gelijkenis was met de manier waarop Nam Kyoo in de jaren negentig met enige regelmaat een snelle 1-0 op het scorebord bracht voor De Eenhoorn — meestal in een Siciliaan.

Bij mij ging het ook hard. In de volgende stelling is het al mis voor zwart, maar zijn volgende zet lijkt slim. Het dreigt immers een vork met …e6?

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.