Victor Schaakvierkampen ronde 2

In ronde 2 brak de strijd in de Euregiogroep pas echt los. Er werden geen remises meer gescoord, maar men ging tot het uiterste. FM Ivo Wantola versloeg IM Ivan Kornilov en IM Christian Braun won van FM Roel Hamblok. Wantola en Braun gaan aan kop met 1½ punt; Kornilov en Hamblok staan op een halfje.

In de groep met (oud-)kampionen van Limburg heeft Ruud van Meegen de eindoverwinning al veiliggesteld. Ruud won van Henk Temmink en staat nu op twee punten. FM Jozef Simenon en Tom Bus speelden remise en kunnen Ruud niet meer inhalen. Alleen Henk Temmink kan nog gelijk komen met Ruud, maar dan beslist het onderling resultaat.

In groep A mogen Eduard Coenen en David Whitmire in de laatste ronde gaan strijden om het kampioenschap. Coenen heeft genoeg aan remise. In groep B zijn er nog 3 personen die kans maken op de eindoverwinning. Gerhard Moog heeft in groep C genoeg aan een remise om kampioen te worden. John Heuts is al zeker van de eindoverwinning in groep D. Fred Schotanus en Michael Zimmermann kunnen weliswaar nog gelijk komen, maar dan is het onderlinge resultaat in het voordeel van John.

In groep E staat Wolfgang Röhmhild aan kop en heeft in de laatste ronde genoeg aan remise tegen Jos Jeurissen. Wint Jos echter dan is hij kampioen. In groep F zijn nog drie personen met kans op de overwinning, net als in groep G. In groep H is een met drieën gedeelde eerste plaats nog mogelijk. Ook in groep I en in groep J zijn er nog 3 personen met kans op de eerste plaats. In groep K heeft Jac Stams aan remise voldoende. Tom Koolen en Jo Bloem staan in groep L allebei op 2 punten en mogen in de laatste ronde tegen elkaar gaan strijden om de overwinning.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.