Victor Schaakvierkampen van start

Op vrijdag 7 november zijn in Heerlen de Victor Schaakvierkampen van start gegaan. Dit nieuwe toernooi combineert een schaaktoernooi met een kunst-tentoonstelling rond het thema schaken.

In de Euregiogroep spelen 2 IM’s en 2 FM’s. De Russische IM Ivan Kornilov (2391) en de Belgische FM Roel Hamblok (2330, spelend voor DJC Stein) speelden een lange partij die in remise eindigde. Ook de andere partij in deze groep, tussen FM Ivo Wantola (2363) en de Duitse IM Christian Braun (2366, spelend voor Voerendaal), werd remise.

In de tweede invitatiegroep, met (oud-)kampioenen van Limburg vielen geen remises. Henk Temmink (2204) won het Voerendaalse onderonsje tegen Tom Bus (2126). Regerend jeugdkampioen van Limburg Ruud van Meegen (2151) versloeg verrassend één van zijn voorgangers, FM Jozef Simenon (2207). Temmink en Van Meegen staan dus samen aan kop en zullen het in de tweede ronde tegen elkaar opnemen.

In het open toernooi doen 48 spelers mee. Een fotoverslag:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.