Victor Schaakvierkampen slot

In de Euregiogroep stonden IM Christian Braun en FM Ivo Wantola gezamenlijk aan kop na de 2e ronde. Wantola kwam tegen FM Roel Hamblok niet verder dan remise. Christian Braun won van IM Ivan Kornilov en haalde de titel binnen.

In de groep met (oud-)kampioenen was de winnaar na de tweede ronde al bekend, Ruud van Meegen, de regerend Limburgs kampioen bij de A-jeugd. Hij won eerder van FM Jozef Simenon en van Henk Temmink, maar moest in de laatste ronde toch zijn meerdere erkennen in Tom Bus. Jozef Simenon en Tom Bus eindigden op een gedeelde tweede plaats.

In groep A deed zich het opmerkelijk voorval voor dat van één van de partijen beide spelers ruim te laat kwamen. Toen beiden uiteindelijk gearriveerd waren werd besloten de verloren tijd bij beide spelers in gelijke mate in mindering te brengen. Eduard Coenen van ’t Pionneke (Roermond) won deze groep met 100% score. Rien Seip werd tweede.

In groep B eindigden Glenn Freer van Kerkrade en Peter van Dinteren van DJC Stein als gedeelde kampioenen. Gerhard Moog van Baesweiler (Duitsland) won groep C. Ronny Willen van SK Eisden (België) werd hier tweede. John Heuts van Voerendaal was al na de tweede ronde zeker van de eindoverwinning in groep D. Hij sloot het toernooi in stijl af met een derde overwinning. Michael Zimmerman van Kerkrade werd tweede. In groep E won Wolfgang Römhild van de Aachener SV, met Jos Jeurissen (Schaesberg) op de tweede plaats.

Richard Orbons (Kerkrade) en Ralf Ploumen (Schaesberg) deelden de eerste plaats in groep F. Henri Spoelstra (Schaesberg) won groep G, met clubgenoot Hans Ypma als tweede. In groep H won Frans Heman van Voerendaal. De tweede plaats werd gedeeld door Henk van Meegen, de vader van Ruud van Meegen, en Fred Tammen, hoofdorganisator van het toernooi. Huisschaker Stefan van den Brand won groep I, zonder een partij te verliezen. Willy Rekers (Schaesberg) en Paul Lemmens (DJZ) deelden de tweede plaats. Veteraan Jo Schreinemachers (’t Pionneke) en Rob Haarsma (De Postertoren) wonnen gezamenlijk groep J. Jac Stams (Schaesberg) won groep K met 3 uit 3. Jeugdtalent Sophie van Stiphout werd tweede. Ook in de laatste groep scoorde de winnaar, Tom Koolen van DJZ, 100%. Jo Bloem van Schaesberg werd tweede.

Aansluitend aan het toernooi werd de expositie Dubbelschaak officieel geopend. Deze expositie van kunst met als thema schaken bestaat uit werken die speciaal voor deze expositie zijn gemaakt door Elfie Hertog en Joyce Weijers. De expositie is nog tot en met 28 november te zien bij Victor4art, Heerlerbaan 66 in Heerlen. Nog voor de officiële opening zijn de eerste werken al verkocht, waaronder het beeldmerk van het toernooi, het schilderij En Prise (met de twee paarden).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.