Bijna

Hmmm, tijd voor wat clichés. Bijna is nog niet half, of zoals onze oosterburen zeggen: “Wenn das Wörtchen wenn nicht wär, wär mein Vater Millionär“. Want hoewel er gezien de sterkte van beide teams een te verwachten eindstand van 4-6 op de borden stond, blijft er toch wel een gevoel over dat er dit keer meer ingezeten had. Landskampioen En Passant deed het deze zaterdag zonder Ikonnikov en had ‘good old’ Hans Böhm in haar gelederen meegenomen naar Bussum en had nog een invaller, waardoor ze sterker waren, dan zonder deze invaller. Hoe dat zit? Tja. BSG was wel op normale sterkte.

Foto’s BSG

De middag begon vredelievend. Op bord 2 voelden Erwin L’Ami en Robin van Kampen weinig voor een remise-achtige variant als de Berlijnse muur, maar in een gesloten Spaans kwam een grootschalige afruil en werd de vrede getekend toen er een eindspel met ongelijke lopers op het bord stond.

En Passant kwam op voorsprong toen op bord 8 Richard Verder won van Ton van der Heijden in een vreemdsoortig aangenomen Damegambiet. Laatstgenoemde zocht iets te veel complicaties en kreeg het bekende lid op de neus:Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.