Gevoelige nederlaag voor Dubbelschaak tegen Giessen en Linge

Voor de 3de ronde van de externe competitie moest het 1ste team van Dubbelschaak uit naar schaakclub Giessen en Linge. Voor zover ik het goed heb begrepen zijn er 3 schaakverenigingen uit de omgeving Gorinchem gefuseerd om deze sterke club samen te stellen. Een van die fusieclubs moet de Regiohakkers uit Gorinchem zijn geweest. Die club kennen we nog maar al te goed. Zie hiervoor dit verslag dat ooit door de veel te vroeg overleden Huub van Dongen over hun speellokatie is geschreven.

Gelukkig is de speellokatie er stukken beter op geworden. Er werd gespeeld in zalencentrum De Stigt. Heerlijk rustig gelegen in Giessenburg met een prima speelzaal.

De start van de wedstrijd verliep wat stroef. Het viel namelijk meteen op dat de klokken niet goed ingesteld waren. In plaats van 30 seconden increment per zet hadden de Giessenaren iedereen 1u30 en 30 sec gegeven + 30 min 30 sec erbij na de tijdscontrole. Toen moesten dus nog alle klokken goed gezet worden. Na enige vertraging uiteindelijk toch van start. Het beloofde vooraf op papier al een spannende match te worden met ongeveer de 2 sterkste teams van klasse 3H die tegen elkaar speelden. En bijzonder spannend werd het! De laatste 2 partijen waren pas tegen half 7 klaar, wat met dit speeltempo toch fors laat is. Helaas voor Dubbelschaak gingen we met lege handen naar huis. Met die 2 partijen te spelen stonden we weliswaar met 4-2 achter, maar de 2 gewonnen toreneindspelen zouden toch betekenen dat we met 1 matchpunt huiswaarts konden keren. Dat toreneindspelen toch niet zo gemakkelijk zijn werd deze middag wel duidelijk… 1 partij eindigde in remise en derhalve verloren we met 4,5-3,5.

De match van bord tot bord. Voor de rest van het verslag klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.