Voerendaal verliest met minimale cijfers van HMC/Calder

Het is drieëntwintig november, zaterdagmiddag 13.00u . Scheidsrechter van Roon geeft het signaal voor de start van de Strijd der Lage Landen. In café Klimmen hebben de beste schakers van Voerendaal en vooral omstreken plaatsgenomen tegenover hun opponenten uit de Hertogstad, beter bekend als Oeteldonk.

Op papier zijn de Brabantse schakers favoriet vanwege hun ratingvoordeel. Daar staat tegenover dat Voerendaal het thuisvoordeel geniet. De stand van de klokken is natuurlijk aan de rechterhand, de ruggen van de thuisspelers staan tegen de muur, de schaduw van de stukken valt op de thuiszijde. Kortom: er wacht het met grote getalen aanwezige publiek een spannende match.

Kijken naar groeiend gras

In de eerste uren durven de tot de tanden gewapende spelers elkaar geen pijn te doen. Er worden wat schijnbewegingen uitgevoerd. Verder is het vooral schaduwboksen wat de klok slaat.

Bord 1: Twan Burg – Christof Sielecki ½- ½

In deze partij werd vooral het huiswerk gecontroleerd. In een Spaans onderonsje verschenen de eerste tweeëntwintig zetten in een Duitse vloek en een Brabantse zucht op het bord.

Het nieuwtje van Twan (zet drieëntwintig) was geen verbetering en even later werd het punt gedeeld.

Bord 2: Christian Seel –Benjamin Bok ½- ½

Via zetverwisseling werd na elf zetten een stelling uit de partijen Kramnik – Vachier-Lagrave, 2013 en Wells-Bischoff, 2003 bereikt. Laatstgenoemden besloten in onderstaande stelling tot remise.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.