Derde ronde, derde overwinning

In de derde ronde in klasse 1B wisten we onze derde overwinning te pakken. In de thuiswedstrijd tegen ASV kwamen we even op 0-1 achterstand, maar binnen een halfuur stond er ineens 5-1 op het scorebord. In de resterende partijen werd er nog anderhalf bordpunt bij elkaar gesprokkeld, waardoor het eindresultaat een prima 6,5-3,5 overwinning was.

Alexander Kabatianski leek op bord 1 goed uit de opening te komen tegen de Alapin van Eelco de Vries. Een fraaie en actieve stelling, ruimtevoordeel en even later ook nog torens die op de tweede rij binnen zouden komen leken genoeg om de partij te kunnen winnen. Maar Eelco verdedigde zich sterk en even later werd het remise door zetherhaling.

De Franspartij tussen Otto Wilgenhof en Merijn van Delft op het tweede bord leverde in ieder geval een zeer geanimeerde analyse op. Zwart speelde erg actief en leek de openingsstrijd gewonnen te hebben. De witte stelling oogde wat benauwend, maar zat vol potentie. Helaas zorgde een verkeerde keuze ervoor dat Merijn zich even liet foppen. Vervolgens wist hij toch – zij het met hangen en wurgen – de partij remise te houden.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.