Dag 7 van het schaakfestival Groningen

We zijn al weer aangekomen bij dag 7 van het Schaakfestival. De spanning bij degenen die bovenin meedraaien begint voelbaar te worden, terwijl degenen die al uitgeschakeld zijn lekker vrijuit kunnen spelen. Op de site van het toernooi kunt u thuis natuurlijk rustig de bovenste borden volgen, en ook in de verslagen op diverse sites kunt u deze zien, vaak met commentaar van meelopende schaakprogramma’s. Daar kan ik niet tegenop. Herman Grooten doet het uitstekend op Schaaksite.

Op deze zondag zijn er ook meer bezoekers gekomen, veelal schakers of familie van schakers. Ik zie echter ook veel sporters van andere sporten een kijkje nemen. Vaak blijken ze verrast door het grote aantal schakers en van zoveel nationaliteiten. Het blijkt wel dat schaken één van de weinige sporten is waar men stil moet zijn. Op het moment van schrijven word ik namelijk verrast door een groep jongedames die luid pratend hun warming-up in de gang voor de toernooizaal doen. Ik kan dan tenminste nog genieten van het uitzicht, maar de mensen in de zaal krijgen alleen het geluid te horen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.