Mark Timmermans wint laatste Menno Ploeger toernooi

Menno Ploeger Memorial, na 19 uitvoeringen nu echt voltooid?

Het lijkt er wel op, natuurlijk blijft Menno Ploeger voortleven in veler gedachten. Maar we zullen het moeten doen zonder de geheugensteun die Henk Greevenbosch ons jaarlijks bood in de vorm van een van de meest succesvolle oudejaars toernooien die er zijn. Zelf moet ik wennen aan de idee dat deze traditie sneuvelt. Zo voelt het in ieder geval. Al behoor ik niet tot de groep die Menno gekend heeft en kom ik gewoon wat snelschaken. Nou ja gewoon, je voelt het speciale karakter van het toernooi al direct bij binnenkomst. Als eerste zie je Henk, en daarna geef je Henk een hand, daarna zie je Henk zenuwachtig heen wen weer gaan, dan kom je Henk tegen en tenslotte begroet je Henk nog een keer. En natuurlijk alle anderen die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt zoals Lisette, Sander, Remko en vele anderen. Hopelijk gaat volgend jaar het toernooi onder auspicien van de Krimpense Schaakvereniging in een nieuwe jas gewoon weer door. Daar reken ik op want het voorziet in een grote behoefte. Als zelfs Hans Böhm op de verjaardag van zijn vrouw en zijn trouwdag, met dezelfde vrouw toch?!, langskomt dat beteken je als toernooi wat. Vermeldenswaard is ook dat van de 123 deelnemers er slechts 7 nieuwe schakers zijn die voor het eerst meespelen. De andere 116 spelers spelen dus jaarlijks mee. Het bijzondere karakter van het toernooi wordt zowel door toespraakjes van Henk en de nieuwe voorzitter Angelo Alaja van de Rotterdamse Schaakvereniging benadrukt. De laatste spreekt een groot aantal bewondersnwaardige woorden tot Henk en zijn organisatie. Gelukkig gaan we nu beginnen!! Lees meer……

Eindstand en uitslagen

Klik hier voor de sfeerplaatjes van het toernooi

Klik hier voor de foto’s van de prijsuitreiking

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.