BPB Limburg Open 2015

In 2015 wordt het 9e BPB Limburg Open gespeeld. Traditioneel wordt het toernooi georganiseerd in Maastricht tijdens het Pinksterweekeinde, dit jaar op 22 tot en met 25 mei. De vorige editie in 2014 was tot nu toe de meest succesvolle jaargang, met bijna 400 aanmeldingen. Dit jaar hopen we de barrière van 400 spelers te doorbreken. Om dit te bereiken, richten we ons dit jaar extra op dames en sterke jeugdspelers, maar natuurlijk is elke schaker van harte welkom. Trots maken we bekend dat Bruls Prefab Beton weer hoofdsponsor van het Limburg Open is. Je kunt je nu inschrijven.

Dit jaar is er een nieuwe toernooidirecteur: Ferry Gerard. Hij heeft ervaring met het organiseren van grote evenementen. Ook is hij voormalig deelnemer aan de Schaakolympiade, waarvan twee keer als teamcaptain voor de Nederlandse Antillen. "Ik kijk ernaar uit om de goede lijn voort te zetten die de organisatie de afgelopen 9 jaar heeft ingezet”, aldus een zeer gemotiveerde Gerard. Hij volgt Hans Ouwersloot op als toernooidirecteur. Hans vond het na zes jaar tijd om het stokje over te dragen aan iemand die het toernooi met nieuwe impulsen verder kan leiden. Hans Ouwersloot blijft nog wel verbonden aan de organisatie.

Ook nieuw is Jeroen van Ginneken. Na een aantal jaar als speler meegedaan te hebben, besloot hij dat een rol als mede-organisator waarschijnlijk beter uit zou pakken. Gelukkig heeft deze student van de Universiteit Maastricht de goede achtergrond om alle communicatie rondom het toernooi in goede banen te leiden. Jeroen droomt ervan het Limburg Open niet alleen qua deelnemers, maar ook qua naam één van de grootste schaaktoernooien van Nederland te maken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.