Internationale oploswedstrijd in Wijk aan Zee 25 januari

Op zondag 25 januari 2015 vindt het International Solving Championship (ISC) plaats. Op verschillende plekken in de wereld lossen oplossers tegelijkertijd schaakproblemen op. In Nederland vindt dit plaats tijdens de laatste dag van het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. In 2014 deden bijna 500 oplossers uit 34 landen mee.

Het ISC wordt in drie categorieën georganiseerd. De eerste categorie is voor ervaren probleemoplossers. Het ISC bestaat uit twee ronden. In iedere ronde dienen zes problemen opgelost te worden (tweezet, driezet, meerzet, studie, helpmat, zelfmat). De tweede categorie is bestemd voor beginnende oplossers. Daarin vier problemen per ronde waaronder twee tweezetten. Nieuw is de categorie speciaal voor jeugd tot en met 12 jaar met zes problemen per ronde (2 tweezetten, 2 driezetten, een meerzet en een studie).

Tussen de afloop van het oplossen en de prijsuitreiking kunt u de laatste ronde van het Tata-toernooi en het live-commentaar volgen.

Registratie en informatie

Aanmelden en vragen tot uiterlijk 20 januari bij Hans Uitenbroek via onder vermelding van ISC2015 en voor de jeugdcategorie de geboortedatum. Deelname is gratis.

Locatie en tijd

De Moriaan, Dorpsduinen 4 in Wijk aan Zee op zondag 25 januari

10.30 – 10.45 uur: registratie

11.00 – 13.00 uur: 1e ronde

14.00 – 16.00 uur: 2e ronde

Circa 17.00 uur: uitslagen en prijsuitreiking

Voorbeeldproblemen op Voorbeelden A en B-categorie

Meer informatie over schaakproblemen is te vinden op www.probleemblad.nl.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.