Zaterdag toppartij: Giri tegen wereldkampioen Carlsen

Twee wereldkampioenen bij opening Tata Steel Chess Tournament

Twee wereldkampioenen schaken, Magnus Carlsen en Hou Yifan, met twee dansers van het

Albeda Dans College bij de opening van het Tata Steel Chess Tournament.

Magnus Carlsen (Noorwegen) en Hou Yifan (China), de twee wereldkampioenen schaken, stonden vanmiddag gezamenlijk op het podium bij de opening van de 77e editie van het Tata Steel Chess Tournament bij Tata Steel in IJmuiden. Ze werden vergezeld door de 12 andere grootmeesters uit de Tata Steel Masters, waaronder Levon Aronian, Fabiano Caruana en Anish Giri. Nadat ze een met veel enthousiasme ontvangen voorstelling hadden gegeven, assisteerden de 14 dansers van het Albeda Dans College uit Rotterdam bij de loting van de Masters. Eén partij sprong er direct uit: morgen moet Nederlander Anish Giri (7e op de wereldranglijst) het in Wijk aan Zee opnemen tegen wereldkampioen Magnus Carlsen.

Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland, verrichtte de officiële opening van het toernooi. “Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange traditie”, aldus Henrar. “Begonnen als een personeelstoernooi is het door de jaren heen uitgegroeid tot een gerespecteerd toernooi dat wereldwijd bekend is. Tata Steel kiest ervoor om de schaaksport te ondersteunen, omdat schaken strategisch denken vereist en zich richt op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe issues. Datzelfde geldt ook voor staalmaken: een high-tech proces met een cruciale rol voor innovatie. Onze medewerkers spannen zich elke dag in om processen en producten te verbeteren voor onze klanten, wat tevens bijdraagt aan het creëren van een duurzame samenleving. Wij zijn er trots op dat elk jaar de beste schakers ter wereld naar Wijk aan Zee komen. Ik wens alle deelnemers, Masters, Challengers én amateurs, heel veel geluk tijdens dit toernooi.”

Het Tata Steel Chess Tournament vindt van 9 tot en met 25 januari plaats in Wijk aan Zee. Tijdens het toernooi wordt er door de Tata Steel Masters ook een ronde in Rotterdam (15 januari) en in Den Haag (21 januari) gespeeld.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Volg ons ook via Twitter (@TataSteelChess), Facebook (TataSteelChess) en Instagram (TataSteelChess)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.