77e Tata Steel Chess – dag 3: Van Egmond, Hortensius, Van der Togt en Knigge winnen hun groep

De derde dag van Tata Steel Chess Tournament en daarmee de weekendvierkampen zit erop en de eerste prijzen zijn mee huiswaarts genomen richting Den Haag. Rogier van Egmond deelt de groepswinst met Rob Duin. Twan van der Togt heeft genoeg aan remise in de slotronde voor groepswinst. Hetzelfde geldt voor Lisa Hortensius, doordat Rob van Helvoort haar naaste concurrent pootje licht en daarmee ook zichzelf een dienst bewijst: hij wordt tweede in groep 2H achter Lisa. Hans Knigge komt met zijn overwinning op 2½ punten en wint groep 7J.

Frans Wentholt komt in de slotronde niet door de stelling van Marco Lamers. Ziet Theo Weel langszij komen en moet genoegen nemen met een mooie tweede plaats.

Mooie, zwaar bevochten tweede plaatsen zijn gescoord door Ilse Geene en Noud van der Togt.

In Grootmeestergroep A speelt GM Anish Giri een interessante vechtremise tegen GM Levon Aronian. Op vier andere borden wordt eveneens naar remise gestreden. De italiaanse Grootmeester Fabiano Caruana en chinese GM Liren Ding winnen hun partij. In de Challengers-groep vallen drie remises en vier koningen.

Informatie op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.