Anne Haast opent de vijfde editie van het Erasmiaans Schaakfestijn

De 21-jarige Anne Haast opent op zaterdag 14 februari de vijfde editie van het Erasmiaans Schaakfestijn. Dan strijden de schaakteams van de basisscholen, uit de regio van de Rotterdamse Schaakbond, om het kampioenschap van de regio en om drie plaatsen op het Nederlands Kampioenschap Schaken voor het Basisonderwijs.

Anne is Nederlands Kampioen bij de dames en behaalde tijdens het afgelopen Tata Steel Schaaktoernooi de titel van damesgrootmeester. Uit handen van de 104-jarige Johan van Hulst ontving zij tijdens de slotceremonie van dit schaaktoernooi ook de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Anne studeert dit jaar af aan de PABO en gaat daarna lesgeven op een Nederlandse basisschool. Sinds een aantal jaren spant zij zich in voor het geven van schaakles op school. Anne wil graag als ambassadrice optreden voor de stichting Het SchaaKKasteeL. Deze stichting wil het schaken en schaken leren op onze basisscholen bevorderen uit educatief oogpunt. Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.