Nulmeting: Spassky’s – Philidor 1847 2: 6 – 2

Tegen 16.00 betrad uw verslaggever afgelopen zaterdag het Denksportcentrum om zich op de hoogte te stellen van de verrichtingen van zijn teamgenoten. Spassky’s runner-up in de 3e klasse een ongekende klassering. Eens kijken of vandaag die klassering waargemaakt zou worden. Ditmaal tegen team 2 van “Traditionsverein” Philidor 1847. Ik herinnerde mij dat we afgelopen seizoen moeizaam gelijk hadden gespeeld tegen team 3. Dan verwacht men geen gemakkelijke middag achter de houtjes.

De oogmeting is gratis maar de oogmeting zwart op wit niet. Ik had afgelopen week hierover een verschil van inzicht met de opticien. Eens kijken of dat ook zou doorwerken in mijn beoordelingsvermogen van de stellingen die op het bord stonden. Voordat ik een kans had een blik op de borden te werpen, had de altijd bijzonder spraakzame vervangend teamleider mij in een paar rake typeringen reeds gemeld dat Jan P. al had verloren maar dat we gewoon gingen winnen omdat we goed stonden. Nu had ik de gehoortest prima doorstaan en was die boodschap goed doorgekomen. Nu is het ook niet verstandig dat oordeel van de teamleider aan te vechten want Kosterlogica laat zich niet logisch verklaren. Na een rondje langs de borden kon ik echter niet anders dan de zienswijze van de teamleider onderschrijven. We gaan naar een verschillende opticien maar kijken door dezelfde bril.

lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.