Vlaggenschip Messemaker, na vermoeiende reis, niet verder dan remise

Op de voorgrond Messemaker 1847 tegen S. Landau Axel 1, achteraan Axel 2 in de zeeland competitie

Tref ik in het verre Axel een enthousiast jeugdspelertje Fardin Hemat Yar aan, een vriendje van Liam, hij heeft bij Liam thuis geslapen tijdens het weekend toernooi van Leiden en kwam alleen daarom kijken bij deze wedstrijd. Tijdens het NK in Rotterdam dat gehouden wordt van 2 t/m 9 mei a.s. gaan we Fardin terug zien in de C-categorie. Ik liet me verleiden om een paar potjes tegen dit talentje te snelschaken en dat moet je als oude man niet doen, drie keer volledig weggespeeld. Tot zover dit intermezzo.

Over tot de wedstrijd, na een lange reis was het voltallige team op tijd binnen en kon S. Landau Axel teamcaptain Wim Sinke, bijgestaan door KNSB wedstrijdleider AndrĂ© Osinga op tijd de zesde ronde aftrappen. Jan Cheung kreeg na ruim twee uur spelen remise aangeboden, wat na overleg met mij werd aangenomen, er zat niets meer in aldus Jan. Peter Scheeren opende plusscore een kwartier later, met een stuk meer, tegen de kwaliteit was het uitschuiven. Erik Hennink bood remise aan en kreeg dat ook, zijn tegenstander zag er niets meer in. Liam volgde met eeuwig schaak, hij was bang dat het slecht uit zou pakken als hij meer zou willen. Ed Roering probeerde het wel, nadat hij de tijdcontrole had gehaald, maar er zat niet meer in dan een puntendeling. Tussenstand 2 – 3, met nog drie partijen te gaan. Jan Evengroen liet een puntje schieten, dat zijn we de laatste jaren niet gewend van hem, maar het kan gebeuren. Ben van Geffen haalde de eerste tijdcontrole met mindere stelling, kwam na een mindere zet van zijn tegenstander in een remise stelling, bood dit aan en dat werd geaccepteerd. Alleen Henk-Jan zou de winst binnen kunnen halen, na beiden een keer remise aangeboden te hebben, werd de vrede getekend en was de puntendeling een feit. Lees meer……

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.