Klim-Op opnieuw de grote winnaar in RSB Jeugdclubkampioenschap

Zaterdag 14 maart werd in Gouda de tweede speeldag van het RSB Jeugdclubkampioenschap gehouden. Deze keer stond de leeftijdscategorie E (t/m 10 jaar) op het programma, waarvoor 10 teams zich hadden ingeschreven.

Evenals in de C- en D-categorie├źn (die op de eerste dag gespeeld waren) bleek ook deze keer de Capelse schoolschaakclub Klim-Op (o.l.v. “meester” Jan Sijbesma) oppermachtig: de drie Klim-Op teams eindigden netjes op rij op de plaatsen 1 t/m 3. Omdat ook de 4e plaats recht gaf op deelname aan het Nederlands Kampioenschap was nog van belang wie er achter dit Klim-Op geweld vierde zou worden. Dat was uiteindelijk de organiserende schaakvereniging Messemaker. Dat betekent dat dit team samen met de drie Klim-Op teams op 30 mei mag afreizen naar Zuid-Scharwoude, waar het NK wordt gehouden. Voor diegenen die niet weten waar dit ligt (en dat gold in ieder geval voor alle aanwezigen op 14 maart): Zuid-Scharwoude ligt in de kop van Noord-Holland, voorbij Alkmaar.

Behalve voor de winnende teams waren er ook prijzen voor de andere teams en daarnaast voor iedere deelnemer een aandenken. Zodoende kom iedereen aan het eind van de middag tevreden huiswaarts keren. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.