Groninger Combinatie en Sissa vlammen

Daar gaan we dan weer naar het denksportcentrum in Groningen. Weer cruciale wedstrijden. Het lijkt het NOS-sportjournaal wel. Die hebben het ook bij elke wedstrijd over een belangrijke wedstrijd. Met in het achterhoofd het overlijden van Douwe Algera is geen enkele wedstrijd echt belangrijk.

Bij binnenkomst werd direkt duidelijk gemaakt dat de lente was begonnen. De meteorologen proberen ons wel aan te smeren dat lente begint op 1 maart, maar vandaag is het toch echt pas de dag dat de zon de evenaar passeert. Verder opvallend dat de ‘kampioenswedstrijd’ tussen koplopers Spassky’s en Sissa 2 wordt gespeeld in het instructielokaal. Sta je bovenaan is er toch weer zo’n slimmerd die vindt dat je eerst maar eens een instructie moet gaan volgen. Dat had volgens mij gisteravond al moeten gebeuren. Zo vlak voor de wedstrijd is dat meestal zinloos. Tenzij ze natuurlijk tijdens de wedstrijd instructie krijgen. Gelukkig bleek Ynte Visser daar de wedstrijdleider te zijn en die houdt niet van voorzeggen en instructie tijdens de partijen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.