NK Rapid op 4 oktober in Amstelveen

Het NK Rapid (mannen en vrouwen) zal op zondag 4 oktober in het Stadshart van Amstelveen worden gehouden. Toernooiformule is in beide categorie├źn een gesloten achtkamp met als speeltempo 15 minuten per persoon per partij + 10 seconde per zet. Er vinden op dit moment onderhandelingen plaats om dit NK in het poppodium P60 te laten plaatsvinden.

De wedstrijden zullen vrij toegankelijk voor het publiek zijn en bovendien te volgen via verschillende beamers en door live-verslaggeving.

In de week voorafgaand aan het NK Rapid zullen er op verschillende plaatsen in Amstelveen activiteiten worden georganiseerd om de schaaksport te promoten.

Zo zal er op zondag 27 september de 8ste editie van het BRAINWAVE rapidtoernooi worden gehouden in het Keizer Karel College. De hoogst eindigende man en vrouw kwalificeren zich voor het NK Rapid een week later.

Verder zal er voor de jeugd een basisscholentoernooi worden gehouden en zullen er in verzorgingstehuizen of wijkcentra ook schaakactiviteiten worden opgezet om ook daar de geest aan te scherpen.

De organisatie is op dit moment bezig de financiering van het NK en de daaraan voorafgaande schaakweek rond te krijgen. Geïnteresseerde sponsoren wordt daarom verzocht contact op te nemen met toernooidirecteur Robert Ris (tel. 06-41153594, e-mail: ).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.