Sissanen wordt wakker

Zit je maandagnacht na het schaken even te kijken hoe de grootmeesters in Moskou het doen. Blijkt daar zomaar Jorden van Foreest met 3,5 uit 4 aan kop te staan. Geweldig! Slaapt in ieder geval lekker als je dat resultaat ziet.

Voor de duidelijkheid ik ben niet teleurgesteld als een (voormalige) jeugdspeler sterker wordt dan ik. Integendeel ik gun ze het allerbeste en hoop dat ze wereldkampioen worden, of in ieder geval één van hun.

Ik vind géén juichend verslag op de Sissa-site, ook niet op hun forum. Wakker worden Sissanen, steun je kopman.

In de vijfde ronde (op dinsdag) speelde Jorden remise tegen medekoploper Krishan Sasikiran. Hierdoor hebben zich nog twee schakers zich naast hun genesteld.

Sipke Ernst staat na de overwinning op dinsdag met 2,5 punt op de gedeelde 32e plaats, Benjamin Bok met 2 op de gedeelde 47e plaats.

Partijen te volgen op Aeroflot op Chessbomb

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

1 Reactie

  1. Avatar
    Kees Schrijvers 31 maart 2015

    Volgens de planning schrijft Schaaksite donderdag over dit toernooi. Na afloop zal Jorden zelf een verslag schrijven.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.