Rembrandt Bruil winnaar Pathena Invitatietoernooi 2014 / 2015

Het was spannend tot de laatste partij. En dat lijkt een gewoonte te zijn, bij de toernooien van Pathena, maar uiteindelijk was het Rembrandt Bruil die na vier dagen en acht ronden de grote wisselbeker in ontvangst mocht nemen en zich winnaar mag noemen van het 3e Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi. Rembrandt speelde vanaf het begin mee in de top en begon met 4 uit 4, maar gedurende de laatste twee speeldagen werd het toch nog heel spannend.

Naaste belager Bart Dubbeldam wist in de 5e ronde van Rembrandt te winnen, en ging zo met nog een dag en twee ronden te spelen vlak achter Rembrandt aan. In de 7e ronde wist Rembrandt niet te winnen van Jorik Klein, die een solide verdediging had, terwijl Bart wel won van Arne Pols. Zo had Bart in de laatste ronde alles in eigen hand, maar Bart maakte een foutje in het middenspel en kwam erg slecht te staan tegen Quinten Salomons. Uiteindelijk werd die partij remise en was Rembrandt bij winst zeker van de eindzege. Ting Ting Lu hield goed stand, maar uiteindelijk kon Rembrandt doorstoten en het verlossende punt binnenhalen. Zo wordt Rembrandt na Andrew Mensing en Liam Vrolijk de derde winnaar van dit toernooi. Wiggert Pols werd na een mooie eindsprint derde, terwijl de eerder genoemde Bart Dubbeldam tweede werd.

Uitgebreid verslag inclusief foto’s (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.