KNSB-competitie – 8e ronde: de verslagen

De achtste ronde van de KNSB-competitie heeft de ploegen van de Haagse Schaakbond vijf matchpunten opgeleverd.

De voor de regio belangrijkste wedstrijd in deze voorlaatste ronde van de KNSB-competitie was die tussen de vlaggenschepen van de Delftse Schaakclub en de Kennemer Combinatie. Een wedstrijd waarbij het draaide om promotie naar de Meesterklasse. Gedurende zeven wedstrijden verzamelen de teams zij aan zij dertien matchpunten.

Vanuit Haarlem komen twee teams van de Kennemer Combinatie op bezoek in Denksportcentrum Sebastiaanbrug om vier matchpunten weg te slepen. DSC Delft 1 is uitgeschakeld voor het kampioenschap en Het Tweede is onder de degradatiestreep gezakt. DSC Delft 3 wint de thuiswedstrijd tegen de Zeeuwen uit Souburg.

De teams van sg Discendo Discimus verliezen de uitwedstrijden in Tilburg en Rotterdam. De wedstrijd bij De Stukkenjagers levert voorlopig twee uitgebreide partijbehandelingen op.

In het SBS-denksportcentrum sprokkelt het team van Schaakcombinatie HTV een belangrijk punt tijdens de thuiswedstrijd tegen Het Derde van HWP Sas van Gent.

Promotie wint de derby bij Rijswijk en heeft het handhaven in de 3e klasse F in eigen hand. In de slotronde staat er in Zoetermeer een nieuwe derby op het programma. Het team van Schaakcombinatie HTV gaat op bezoek voor een serieuze finale, waarin beide teams belang hebben bij een goed resultaat. In de 3e klasse F is LSG 4 al gedegradeerd, maar Oosterhoutse formatie D4 heeft evenveel punten als Promotie – vijf – en Schaakcombinatie HTV staat op zes punten.

De slotronde staat op 25 april op het programma. Een programma waarbij het opvalt dat Den Haag nagenoeg leegstroomt qua schakers. Een thuiswedstrijd in Zoetermeer, maar verder vooral uitwedstrijden op inspirerende locaties. De dichtstbijzijnde uitwedstrijden zijn in Leiden, Gouda en Rotterdam. Doch de locaties in Zwaag, Utrecht, Krimpen aan den IJssel en Sas van Gent mogen er zeker ook zijn. Een lust om daar een partij te gaan spelen.

Verslagenoverzicht op de hsb-site

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.