31e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen

Het 31e Open Internationaal Schaaktoernooi van Geraardsbergen komt eraan. Dit jaar heeft het plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus.

De eerste inschrijvingen lopen goed binnen. Al een veertigtal waaronder een twaalftal Nederlanders van wie sommigen voor de eerste keer zullen deelnemen. Velen komen elk jaar terug wegens de uitzonderlijk mooie locatie. Vorig jaar waren er 29 Nederlanders (recordaantal) op 135 deelnemers. Dat zegt voldoende ! Onze beste reclame zijn de foto’s van de voorgaande edities, te bekijken op de website users.skynet.be/vptd/ Kijk ook eens naar de Franstalige website. Daar zie je de locatie op de onthaalpagina. Je vindt er ook het palmares.

Je kunt online inschrijven op de site, waar ook een omvangrijke rubriek Logement te vinden is. Wacht niet te lang om te boeken want de overnachtingsmogelijkheden zijn in de zomer steeds goed bezet, ook de nabijgelegen camping De Gavers die tal van attracties biedt met onder meer zwemmeer en strand. Geraardsbergen ligt namelijk in de Vlaamse Ardennen met de beruchte Muur uit de Ronde van Vlaanderen. Je vindt daar aangename fietsroutes, iets wat jullie Nederlanders zeer op prijs stellen. Voor inlichtingen : mail of tel. 0032 (0) 55 42 21 38 of mobiel 0032 (0) 488 22 99 01. Dit nummer kan ook tijdens het toernooi steeds worden bereikt.

Ons Open staat ook borg voor gemoedelijkheid. Het telt niet mee voor elo. Je kunt tweemaal een bye vragen tot en met ronde 7 voor telkens een half punt. Zo kun je wat uitrusten of rondtrekken.

Dit jaar is er een bijkomende attractie. Het kind van de streek, de Geraardsbergenaar Tanguy Ringoir, is op 20-jarige leeftijd internationaal grootmeester geworden en bij die gelegenheid geeft hij een simultaan op 30 borden. Die simultaan zal plaatshebben op de vooravond van het Open, namelijk op dinsdag 18 augustus om 19.00 uur. Deelnemers aan het Open die er die avond al zijn, kunnen gratis meedoen, uiteraard zolang er plaatsen vrij zijn. Laat dus snel iets weten indien je erbij wil zijn...

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.