Ronde 3: Nog vier man ongeslagen

Twintig schakers waren na twee ronden nog ongeslagen op het Nova-toernooi en de middagronde op zaterdag zou daar logischerwijs een schifting in aanbrengen.

Het wordt een beetje eentonig in deze reeks bulletins, maar opnieuw vraagt GM David Klein om aandacht. Hij liep tot vanmiddag ook één op één, maar tegen zijn vroegere leraar IM Yochanan Afek liep de Haarlemmer zijn eerste schade op: puntendeling. Daarmee mocht hij net als vanochtend van geluk spreken, want zijn opponent miste een damezet die winst had opgeleverd. Afek, mogelijk onder tijdsdruk, sloeg in de negenendertigste zet de loper op e8.

Beter had hij, zo bleek achteraf, de dame op f8 kunnen zetten. Mat was onafwendbaar geweest. Met nog een minuut op de klok voor Afek kwamen leerling en meester remise overeen. De partij zorgde aan het einde voor een oploopje aan het vierde bord. Tijdens de analyse nam Afek het missen van de winst licht op. ,,I think I deserved more”, luidde zijn onderkoelde commentaar. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.