Conditieschaak King Loek versus King David

Op donderdag 16 juli vindt de officiƫle opening van het 9e Leiden Chess Tournament plaats op het Stadhuisplein te Leiden door wethouder Paul Laudy. Het openingsevenement bestaat uit een schaakmatch tussen Nederlands kampioen Loek van Wely (King Loek) en Brits kampioen David Howell (King David) en begint om 19.00 uur.

Beide grootmeesters behoren tot de wereldtop. Ze spelen twee partijen tegen elkaar waarbij ze tegelijkertijd moeten fietsen op een deskbike; zo brengen ze meteen de bekende uitspraak "een gezonde geest in een gezond lichaam" in de praktijk. De Worktrainer deskbikes zijn vooral bekend geworden van bewegingsgoeroe prof. Eric Scherder (zie foto worktrainer.nl) die mensen probeert te stimuleren om meer te bewegen en zodoende hun hersens gezond te houden.

Hoofdsponsor en zelf niet onverdienstelijk schaker Roel Piket van Adhoc & Solide Administratie & Advies doet de eerste zet aan het bord. De Leidse grootmeester John van der Wiel zal de match becommentariƫren. Naast het volgen van de match kan het publiek ook in een simultaan van 19:00-21:00 uur tegen NOSBO-kampioen Bert van der Marel spelen.

Op vrijdag 17 juli gaat het toernooi van start in het Leidse Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4 te Leiden. Het startsein om 18.45 uur wordt eveneens gegeven door hoofdsponsor Roel Piket door het doen van de eerste zet op het topbord van het toernooi.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.