Dagelijks verslag NK in de Telegraaf

Schaakrubriek 7-8-9 juli 2015

Amsterdam. In de vierde ronde van het NK-schaken hebben de favorieten afstand genomen van de rest van het veld. Loek van Wely overklaste met klassiek, gedegen spel hekkensluiter Roeland Pruijssers. Anish Giri had meer moeite met het talent Benjamin Bok maar hij wist na vijf uren duwen en trekken toch de winst binnen te halen.

Amsterdam. Na drie ronden zijn er drie leiders met twee punten bij het NK-schaken: Anish Giri, Loek van Wely en Benjamin Bok. Omdat het toernooi met acht deelnemers slechts zeven ronden telt zal de nieuwe kampioen uit dit drietal voort komen. De belangrijke ontmoeting Van Wely-Giri eindigde na harde strijd in remise, waarbij wit constant een tikkeltje beter stond.

Amsterdam. In de tweede ronde van het NK-schaken hadden diverse spelers last van het weer, gezien de vele blunders en onbegrijpelijke beslissingen. Bij Van Kampen-Van Wely had wit zich keurig naar een totaal gewonnen stelling gespeeld, mat of promotie van twee pionnen was de aangename keus, toen hij in een zet alles weggooide. Bij Giri-Pruijssers hield zwart met verve stand maar blunderde op de 37e zet en kon snel daarna opgeven.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.