Tweede dag Atlantis

Vandaag de tweede dag van het Atlantisschaaktoernooi met twee ronden. In het verslag van de organisatie www.cafeatlantis.nl/atlantis-open/2015/dagverslagen/Dagverslag2-Bommen.pdf kunt u alles lezen over Bommen Berend die Groningen niet kon innemen ondanks zijn kanonnen. Als u het eerste verslag heeft gelezen weet u waarom. Onder water hebben bommen weinig effect.

Het lag echter niet aan de verdedigingswerken van de stad. Immers op weg naar Groningen werd de sterkste vesting van Nederland (Coevorden) binnen een dag veroverd. Later deden de Groningers hetzelfde kunststukje ook. Beter betalen van de verdedigers bleek belangrijker dan dure vestingswallen. Ik ben bang dat de huidige regering het daar niet mee eens is.

Twee ronden en de bovenste vier borden kunt u dus live volgen, Tenminste als de spelers normale zetten spelen. Vandaag hield de computer er een paar keer mee op omdat de spelers hun stukken niet goed neerzette. Vergeet ook niet dat men Flash gebruikt en dat sommige browsers deze niet meer ondersteunen. Dit als straf voor het feit dat Flash veel gebruikt wordt om computers thuis binnen te dringen.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.