Lezing Tea Lanchava in Landgraaf

Op donderdag 1 oktober geeft Internationaal Meester Tea Lanchava voor de tweede keer een lezing/schaaktraining in Het Streeperkruis te Landgraaf. Deze begint om 20:00 uur. Dit evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven is gewenst i.v.m. het inrichten van de zaal, maar niet verplicht. De organisatie is in handen van Schaakvereniging Schaesberg.

Vorig jaar was Tea Lanchava ook al eens te gast bij SV Schaesberg. Ze vertelde toen over haar jeugd in Georgië, over A- en B-motivatie en liet een aantal van haar partijen zien. Deze lezing was een groot succes, met circa 80 deelnemers. Daarom heeft SV Schaesberg haar opnieuw uitgenodigd voor een lezing.

Tea Lanchava is de enige vrouwelijke Internationaal Meester van Nederland. Ze was tweemaal wereldkampioenne bij de meisjes. In 2012 was ze Nederlands kampioen bij de vrouwen. Ze is al 20 jaar een vaste waarde in het Nederlands damesteam tijdens Olympiades en Europese kampioenschappen. In november zal ze er opnieuw bij zijn, als in Reykjavik het Europees kampioenschap voor Landenteams wordt gespeeld. Tea is één van de vijf ChessQueens, zoals de leden van het Nederlands damesteam zich tegenwoordig noemen. Verenigd in de Stichting ChessQueens vergaren ze budget voor trainingen en bevorderen ze damesschaak in Nederland. Op 10 december komt een andere ChessQueen, Bianca de Jong-Muhren, vertellen over de prestaties van het damesteam tijdens het EK.

De locatie van de lezing is Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf. Voor aanmelding of meer informatie kan contact worden opgenomen met Schaakvereniging Schaesberg via e-mailadres: .

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.