Meld je aan voor Haarlemse Meesters Open

Meestertienkamp belooft spanning en normen

Tienmaal organiseerde HWP Haarlem het BDO Chess Tournament. Met het wegvallen van de hoofdsponsor leek het toernooi niet voortgezet te kunnen worden, maar ondanks een bescheidener budget wordt een doorstart gemaakt onder de naam HWP Haarlemse Meesters! De eerste editie vindt plaats in de herfstvakantie (17 tot en met 25 oktober); plaats van handeling is opnieuw het Stedelijk Gymnasium in hartje centrum Haarlem.

De toernooiformule blijft nagenoeg ongewijzigd: een gesloten meestertienkamp, waarin meesternormen zijn te behalen, en een open toernooi waar behalve € 750 voor de winnaar ook promotie naar de meestertienkamp van volgend jaar op het spel staat.

Nu aanmelden voor het Haarlemse Meesters Open

De internationale meestertienkamp vormt een mix van routine en (iets oudere) jeugd. Manuel Bosboom is weer van de partij in Haarlem. Hij staat altijd garant voor spektakel op het bord. De andere twee Meesters zijn ook niet onbekend bij de kenners: de Belg Jan Rooze is dit jaar Europees seniorenkampioen geworden, en de Pool Maciej Klekowski is vice-kampioen van zijn land en op papier de favoriet voor de toernooizege.

De normenjagers uit Nederland worden qua rating aangevoerd door de kopman van HWP Haarlem, Jaap de Jager. Lukt het hem 6 punten te maken, dan is hij weer een stapje dichter bij de titel. Maar ook Santpoorter Ilias van der Lende zal zichzelf kansen toedichten. Barry Brink, onlangs ook sterk op HWP’s Nova College weekendtoernooi, won vorig jaar het BDO Open en ontving op grond daarvan een uitnodiging.

De partijen uit de hoofdgroep zullen dagelijks live te volgen zijn via de website www.haarlemse-meesters.nl, maar publiek is in het Stedelijk Gymnasium (Prinsenhof 3 in het centrum van Haarlem) ook meer dan welkom.

1 Comment

  1. Avatar
    René Olthof september 21, 2015

    Fantastisch initiatief.

    Helaas valt het samen met het ECC in Skopje, Macedonië

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.