De ronde van de invallers

De tweede ronde van de KNSB was de ronde van de invallers. Zowel op het eiland Man als in Berlijn waren toch een aantal (sub)toppers [met een p] aanwezig die daardoor niet mee konden doen met de competitie. Zo had Sissa drie invallers voor de eerste drie borden (GM Jorden van Foreest; GM Matthias Bluebaum en FM Thorben Koop). Ook IM Thomas Henrichs was niet aanwezig. Daarvoor deed IM Patrick Zelbel (2434) mee. Eén invaller uit het tweede (Jan Joris Groenewold) en twee invallers uit het derde (Koen Lambrechts en Paul ten Vergert) maakten het team compleet. BSG was wel sterk op komen opdraven. Ten opzichte van de eerste ronde was GM David Smerdon vervangen door GM Robin van Kampen. Daarnaast deden IM Li Riemersma en IM Alexander van Beek mee. BSG had in de eerste ronde gewonnen en kwam daarom vol goede hoop naar Groningen.Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.