Sociale Vaardigheden

Wat!? Schrijf jij een stuk over sociale vaardigheden? Jij? Tja, een samenloop van omstandigheden. Ik las in een obscuur blaadje een opmerking “…Waar het bij nogal wat schakers schort aan sociale vaardigheden…” en prompt de dag erop leek ik geconfronteerd met de vervelende noodzaak diezelfde ontbrekende vaardigheden in de strijd te werpen. Dit is natuurlijk een wenk van de goden, hier moet over geschreven worden.

Onschuldig en komisch. Ik herinner me een tv-quiz waarbij spelers elkaar in opvolgende rondes konden wegstemmen. Tot mijn genoegen zat daar een schaker bij die ik wel kende. Toen hij zich voorstelde meldde hij meteen maar dat hij heel intelligent was, intelligenter dan de meeste mensen. De implicatie was duidelijk. Mag u raden welke speler in de eerste de beste stemronde met overweldigende meerderheid werd weggestuurd… Lachen natuurlijk en ik vraag me nu, jaren later, af of hij het erom deed…want intelligent was deze Groninger inderdaad.

Niet zo onschuldig en komisch. Een schaker met wie ik het lang goed heb kunnen vinden verweet mij onlangs gebrek aan sociale vaardigheden. Dat verwijt verpakte hij in een e-mail. Geheel in trance ging hij eens lekker los, in slecht Nederlands. Bij het lezen kreeg ik visioenen van uitgeknepen steenpuisten.Lees verder…

1 Comment

  1. Avatar
    brabo oktober 19, 2015

    Vermeld je schaken op je CV of toch liever niet?

    Ik heb het nog niet op een CV geplaatst maar viel enkele jaren geleden toch door de mand als schaker toen bleek dat men mijn naam vooraf had gegoogled. Het is een van de redenen waarom ik liever een pseudoniem gebruik op het internet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.