Voor de poorten van de hel

Het zag er lange tijd naar uit dat De Stukkenjagers – eFXO Apeldoorn een herhaling zou worden van vorig jaar en dat de Tilburgers wederom met het kleinst mogelijke verschil zouden winnen. Bij een tussenstand van 4,5-4,5 moest Nico Zwirs heel diep gaan om een dame-eindspel met een pion minder remise te keepen. Dat deed hij erg knap en bij een 5-5 eindstand was aan Apeldoornse zijde de opluchting groot.

De wedstrijd begon met drie remises. In de partijen Mark Haast – Merijn van Delft (ruilvariant Slavisch), Max Warmerdam – Anne Haast (Spaans) en Mark Clijsen – Arthur van de Oudeweetering (taaie Slavische stelling), gebeurden weinig spannende dingen.

Apeldoorn scoorde vervolgens twee volle punten. Met zijn oerdegelijke positionele stijl versloeg Alexander Kabatianski Mart Nabuurs, en Sjef Rijnaarts liet solide spel tegen Joris Gerlagh volgen door een listige tactische truc.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.