Max Euwe Matches komen eraan!

MAX EUWE MATCHES

Ter ere van het feit dat Max Euwe 80 jaar geleden wereldkampioen schaken werd, organiseert het Max Euwe Centrum van donderdag 12 tot en met zondag 15 november trainingsmatches voor vier talentvolle Nederlandse jeugdtoppers. De partijen starten om 13.30 uur, zondag 15 november om 12.00 uur. De matches die gespeeld worden zijn:

Robby Kevlishvili (14 jaar, 2361) – Erik van den Doel (2565)

Lucas van Foreest (14 jaar, 2296) – Dimitri Reinderman (2592)

Hing-Ting-Lai (18 jaar, 2334) – Robin Swinkels (2476)

Casper Schoppen (13 jaar, 2220) – Roeland Pruijssers (2501)

In alle matches is het interessant om te zien hoe de Nederlandse topjeugd het tegen ervaren grootmeesters eraf zal brengen. De matches worden verspeeld in het Joke Smitcollege, Reijnier Vinkeleskade 62, 1071 SX Amsterdam (Zuid). Dit is het vroegere Amsterdams Meisjeslyceum, de school waar Max Euwe jarenlang les heeft gegeven.

Toeschouwers zijn van harte welkom, de entree is gratis. Er zal elke dag vanaf 14.30 uur (zondag 13.00 uur) commentaar gegeven worden. Tijdens de matches zal er ook een expositie over Euwe te bewonderen zijn en worden er in een aparte ruimte interessante schaakdocumentaires vertoond.

De Matches zijn mede mogelijk gemaakt door de KNSB en het Joke Smitcollege.

1 Comment

  1. Avatar
    paardvanree oktober 16, 2015

    Prachtig initiatief; mooie matches! Ga ik zeker volgen.

    Ik hoop wel dat Robby, Hing Ting en Roeland hier niet al hun kruit verschieten: een dag later worden de heren fris en fruiting verwacht bij het Cultural Village Schaaktoernooi. :D

    Dennis Krassenburg

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.