4e editie van het Pathena JeugdSchaak Invitatietoernooi van start

ROTTERDAM -In Rotterdam is de vierde editie van het Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi gestart met de eerste speeldag. In de mooie Bibliotheek van Rotterdam, dichtbij de Markthal, werden de eerste 2 ronden gespeeld van dit toernooi, wat dus inmiddels aan de vierde editie toe is.

Samen met de start van het Invitatietoernooi is ook dit weekend in diezelfde Bibliotheek het Basamro Chess Tournament waar teams uit Nederland, Rusland, Engeland en Frankrijk 3 ronden spelen om uit te maken wie het sterkst is. Het team van Rotterdam is uiteraard ook het Pathenateam en meerdere van de spelers die meespelen hebben in eerdere edities van het Invitatietoernooi meegeschaakt.

Dit jaar spelen 32 jeugdschakers mee die in 2 poules van 16 gaan uitmaken wie de sterkste is over 4 speeldagen en 8 ronden. Maar dat is niet eens het meest belangrijk. Door het spelen van lange partijen en het analyseren met de analisten die dit jaar ook weer aanwezig zijn, hoopt Pathena deze jeugdspelers een boost te geven in hun spel. En dan schaken ze allemaal op het scherpst van de snede. Dat zagen wij ook in de eerste 2 ronden van de eerste dag.Lees verder (pdf)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.