Acht op een rij

In de afgelopen ronden had Voorschoten al wat bordpunten gepakt tegen de Stukkenjagers en een matchpunt tegen Voerendaal, maar zaterdag konden ze pas bij een 0-8 stand wat terugdoen.

Op een rijtje:

Merijn van Delft counterde cool na een ontoereikend stukoffer van Igor Damen. Sjef Rijnaarts hield de druk op de ketel in een spannende Najdorf, en net toen de druk leek weg te vallen, was Elwin van der Auweraert iets te gretig met het voltooien van zijn ontwikkeling. Nico Zwirs had intussen zijn ruimteoverwicht in de Schlechtervariant (schijnt ook iets met stapelbedden te maken hebben) goed benut: uiteindelijk kon de toren van Vincent Blom op a7 het niet bolwerken tegen de centrale vrijpion en een koningsaanval -J. Tim Lammens (tegen David Jongste) had via een aloude wending een pion buitgemaakt in een Spaanse opening en zette die gedegen om in een punt. Arthur van de Oudeweetering drong behoorlijk aan in de Aljechin-variant van Frank den Herder, won een pion en toen zijn stukken weer naar de goede velden gedirigeerd waren, was het punt zonneklaar. Alexander Kabatianski manoeuvreerde omzichtig met wit (originele koningswandel) en toen Peter Wilschut niet doortastend genoeg doorpakte brak Kaba met ijzeren hand de boel beslissend open. Armen Hachijan tekende voor punt 7 door continue mooie druk te houden door middel van een pionoffer. Na de tijdcontrole werd Ratsma (Rosa) ingesnoerd en uitgeteld. Stefan Kuipers ten slotte, bracht na een enigszins wisselvallige Konings-Indisch in de voorhand punt 8 binnen tegen Frits Fritschy toen de ongelijke lopers ongelijke kansen bleken te bieden.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.