Lezing Bianca de Jong-Muhren

Op donderdag 10 december geeft damesgrootmeester (WGM) Bianca de Jong-Muhren een lezing in Het Streeperkruis. De lezing gaat helemaal over het Nederlands damesteam tijdens Europees Kampioenschap Schaken voor Landenteams dat in november is gespeeld in IJsland. De lezing begint om 20:00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De lezing wordt georganiseerd door Schaakvereniging Schaesberg.

Het Europees Kampioenschap voor Landenteams werd van 13 tot en met 22 november gespeeld in het IJslandse Reykjavik, in dezelfde zaal als de beroemde tweekamp om het wereldkampioenschap tussen Boris Spasski en Bobby Fischer in 1972. Voor Nederland deed een team (met uitsluitend mannen) mee in het algemene kampioenschap en een damesteam in het dameskampioenschap. Bianca de Jong-Muhren was één van de speelsters. Op 10 december komt ze vertellen over de verrichtingen van het damesteam en zal daarbij veel partijfragmenten laten zien. Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst i.v.m. het klaarmaken van de zaal. Aanmelden kan via .

Bianca de Jong-Muhren keerde in 2014 terug in het Nederlands Damesteam en speelde mee in de Olympiade in het Noorse Tromso. Daarvoor had ze vanwege haar studie een aantal jaren niet meegespeeld. Na de Olympiade besloot ze samen met de andere 4 speelsters, Grootmeester Zhaoqin Peng, Internationaal Meester Tea Lanchava, Damesgrootmeester Anne Haast en Dames-Internationaal Meester (WIM) Lisa Schut de Stichting ChessQueens op te richten. De doelen van de stichting zijn geld ophalen voor trainingen, aangezien er geen budget meer voor is bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, en het bevorderen van het vrouwenschaak in Nederland. Bianca is voorzitter van deze stichting.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.