Sportvrouw van het jaar: Anne Haast

Anne Haast is uitgeroepen tot Tilburgs sportvrouw van het jaar.

Anne prolongeerde dit jaar het Nederlandse titel en werd ook Nederlands kampioene rapid. Daarmee is ze vaker Nederlands rapidkampioen bij de vrouwen dan wie ook. In januari verraste ze al met een goede prestatie tijdens Tata Steel Challengers. Het meest verrast was misschien nog wel Jan Timman, die aan Anne’s zegekar werd gebonden. Tijdens Tata stelde ze haar WGM-titel veilig en behaalde ze haar eerste IM-norm. Vorige maand, tijdens het EK Landen haalde ze de tweede, en laatste, IM-norm binnen. Nog een paar ratingpuntjes en de titel is binnen. De verkiezing tot sportvrouw van het jaar is een mooie afsluiting van een succesvol schaakjaar voor Anne.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.